biztosítás

A Biztosításokról !

eletbiztositas

A Biztosításról.

Már az Ókorban is probálkoztak olyan egységes módszerrel, amivel véletlenszerű káreseményeket tudtak volna pótolni, illetve helyreállítani.
A biztosítók nem az Ön zaklatására jöttek létre, hanem az Ön érdekében!!
A biztosító társaságok azok az egységek, amelyek tartalékot tudnak képezni, egy nem várt káresemény finanszírozására.
Hogy is történik ez ?
A biztosító, matematikai és statisztikai módszerekkel ki tudja számolni, hogy egy hasonló közösségben, mekkora és milyen gyakori a kockázat, amely a káresemény bekövetkeztét feltételezi.
Veszélyközösségeket hoz létre, ahol azonos vagy hasonló a kockázat és ezek a veszélyközösségek a rendszeres befizetésekből tudják pótolni a véletlenszerűen bekövetkezett káreseményeket.
Valahogy úgy kell ezt konyhanyelven értelmezni, hogy ha pl. egy lakótömbben minden lakás beletesz egy kalapba x pénzt, lakásbiztosítás céljára, akkor bármely lakásban káresemény keletkezik (pl.tűzkár, elemi kár, lopás, stb), akkor a biztosító a kalapban lévő pénzből ezt helyre tudja állítani, megtéríteni. Mindezt azért, mert a biztosító tartalékokat biztosít az ilyen eseményekre.

A biztosítókat az emberi igények hozták létre, ezért kérem ne vegye zaklatásnak, ha megkeressük ajánlatainkkal, ez az Ön és a közösség érdeke.
Nyílván nem fog minden lakásban káresemény bekövetkezni, az nagy baj is lenne, hiszen a kalap kiürűlne és a biztosító tönkre menne, viszont előre nem kiszámitható, hogy hol lesz káresemény, ezért minden lakásnak a saját érdeke, hogy a biztosító társaság tartalékoljon erre a célra, ráfordítandó összegeket.
A kalapban lévő tartalék pénzeket a biztosító társaság kíválóan tudja kezelni és gyarapítani. Biztonságos eszközalapokba tudja fektetni, emellett ígyekszik a saját költségeit is kitermelni, ami, mint tudjuk minden esetben realizálódik.

Miért kell biztosítás?

Matematikai és statisztikai számítások igazolják, sajnos rendszeresen bekövetkeznek káresemények és halálesetek is. Mondhatni, "hát ilyen az élet". Itt most már csak az a kérdés, hogy Ön felkészült-e rá ?
Persze, sokan vannak úgy ezzel, miért velem történne bármi is? Igen, ez egy alapvető gondolkodásmód, de jó néhányunkat be fog tekerni a fogaskerék, annak ellenére, hogy nem számolunk vele. Itt a cikkben nem akarunk senkit ílyesztgetni, vagy a régi mondás szerint "Az ördög nem alszik" szlogennel zaklatni, de a felkészültség, az előre gondolkodás, a modern ember tudatos életformája lett.
Természetszerű az egyéni tudatosság, mert elgondolkodunk, mi lesz ha velem történik káresemény, de emellett a társadalmi tudatosság is fontos, hiszen fenn kell tartanunk a biztosítót és bele kell tennünk valamit a kalapba, ahhoz, hogy a kockázatokat be tudja vállalni a biztostó társaság.
Ha a veszélyközösségben, azaz, abban a csoportban, ahol élünk, sokan tesznek be a kalapba, akkor biztonságban érezhetik magukat.

Miért épp életbiztosítás?

Miért válasszuk az életbiztosítást a számtalan egyéb megoldási lehetőség közül? Mert a biztosítási szerződésben vállalt díjfizetés „rákényszerít” bennünket a rendszeres megtakarításra azzal, hogy nem lehet könnyen „kiszállni” belőle.

Ez pedig biztosítja azt, hogy elérjük a célunkat, vagyis akkor és arra használjuk az összegyűjtött pénzt, amire terveztük. Mert a pénzünket a többi ügyfél pénzével együtt olyan szakemberek kezelik, akik jól ismerik a pénzvilágot, és akik pl. más befektetési lehetőségeket is elérhetnek, mint a magánemberek. Mondhatnánk, hogy ezeket az életbiztosításon kívül más megtakarítási/befektetési lehetőségek is „tudják”. Van olyan dolog is, amit az életbiztosításokon kívül más „nem tud”: ez pedig a nem várt helyzetekre való felkészülés lehetősége. Miért fontos ez? Mert a halál, a baleset vagy a betegség nem csak a megtakarítási terveinket hiúsíthatja meg, hanem plusz költségeket is jelent, és sok esetben a családtagokra háruló olyan anyagi terheket (pl. hitel visszafizetése), amelyek meghaladják a jövedelmüket.